maandag, april 15, 2002

Guacamole - Ik zie de hele tijd die avocado linksboven en kan het nu niet laten... Receptje lekker bij tortilla chips en burrito's, fajitas, taco's, etc etc (bron = Smulweb) :


2 bosuitjes
1 vleestomaat
2 grote avocado's
1 - 2 theelepels Chilipoeder
1 theelepel Ketoembar (gemalen Koriander
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1/2 citroen
zout
versgemalen zwarte peper


Hak de bosuitjes heel fijn. ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer de avocado's en schep het vruchtvlees in een diepbord. Prak het fijn met een vork (ik gebruik een staafmixer - HH). Voeg de tomaatblokjes en gehakte bosui toe en prak ze met een vork door de avocado. Meng ook de chilipoeder, ketoembar en peterselie door het mengsel.
Breng de dipsaus op smaak met wat citroensap, zout en peper. TIP: Bewaar afgedekt in koelkast, want saus verkleurt snel.